FAQ

Wat zou je nog meer willen weten?

FAQ – Veelgestelde vragen

en antwoorden!

Heb ik eerdere zeilervaring nodig?

Nee, iedereen is welkom!

Is er een leeftijdsbeperking?
Kinderen/jongeren onder de 18 jaar moeten reizen onder begeleiding van een volwassene. Er is verder geen leeftijdsgrens! Leeftijd maakt niet uit, iedereen is welkom.
Is het schip barrièrevrij?
Nee, helaas.
mag ik mijn huisdier meenemen?
Nee. Omdat er mensen zijn met een dierenhaarallergie, willen wij ons schip graag allergievrij houden voor iedereen.
Welke taal spreekt de Crew?
Duits, Nederlands en Engels
Is er WiFi aan boord?
Nee. Sinds juni 2017 is het mogelijk om met een mobiele telefoon te surfen en te bellen tegen thuistarieven in alle landen van de internationale gemeenschap, maar ook in IJsland, Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein. In Denemarken gelden dezelfde voorwaarden alsof uw smartphone in het thuisnetwerk is geregistreerd (vraag indien nodig uw contractpartner).
Moet ik geld wisselen (Denemarken)?
Meestal kunt u in Denemarken met een kaart betalen. U kunt bij elke geldautomaat Deense kronen opnemen. Je kunt vaak met euro's betalen en Deense kronen terugkrijgen
Heb ik een paspoort/identiteitsbewijs nodig?

Ja. Er geldt een legitimatieplicht (ook voor kinderen). Afhankelijk van naar welke landen we gaan, is een paspoort vereist (bijvoorbeeld Engeland)

Is er een vast traject? Kunnen excursies aan wal vooraf worden gepland?
Alle tochten, inclusief overtochten met verschillende vertrek- en bestemmingshavens, zijn afhankelijk van weer en wind. Het is daarom niet mogelijk om vooraf te bepalen welke havens bezocht zullen worden.
Hoeveel tijd u op welke locatie op welke dag heeft, wordt bepaald door de bemanning aan boord
Zijn we de hele tijd op zee?
In de regel bent u 's avonds in de haven. De bemanning probeert in overleg met de gasten minimaal één keer per reis voor anker te gaan. De bemanning probeert een evenwicht te vinden tussen zeilen (tijd op het water) en het verkennen van het land.
Transfertours zijn uitgesloten (zie reisbeschrijving). Op zee ligt het aandeel aanzienlijk hoger en soms wordt er 's nachts gevaren.
Is er beddengoed aanwezig?
Ja. Beddengoed is inbegrepen.
wat voor kleding moet ik meenemen?
Laagjes zijn een aanrader. Zo heb je voor iedere weersituatie de juiste kleding aan. Er is geen speciale uitrusting vereist. Regenjassen zijn ook handig in de zomer. Let op: De opslagruimte aan boord is beperkt. En zorg voor comfortabele schoenen met anti-slip zool.
Tas of koffer?
Een tas! Omdat die makkelijker op te bergen is. harde koffers zijn aan boord onpraktisch en nemen veel plaats in.