The Crew…

Floris, liv & jans

Lets get some adventure!

Maak kennis met Floris

De schipper en eigenaar van Tallship Iris is Floris de Waard. Het varen op traditionele zeilschepen is hem met de paplepel ingegoten, daar hij van kind af aan is opgegroeid op zeilschepen. Nu werkt hij met veel passie voor de zee, de natuur en de samenwerking met mensen van verschillende culturen.

De afgelopen jaren heeft Floris als eigenaar van het schip de Noorderlicht in het adembenemende Arctische gebied rondgevaren. Dat stokje heeft hij ondertussen aan een ander overgedragen. Nu is het tijd om andere kusten te gaan ontdekken.

Het varen op deze prachtige tweemaster is een geweldige beleving en graag neemt hij je mee aan boord om jou op kleinschalige wijze de schoonheid van het leven op zee te laten ontdekken en meebeleven.

Floris is, naast gepassioneerd en zeer ervaren schipper, ook vader van een prachtige zoon.

Meer over Floris

(Door Capt. Deckhand)

Het is april 2017 als Floris de Waard met zijn vriendin en beste vriend naar Spitsbergen zeilt op de Noorderlicht.

Hij treedt in de voetsporen van niemand minder dan Willem Barentsz. Uit de Noordelijke IJszee zag hij op zijn ontdekkingstocht een enorm puntig gebergte opdoemen en noemde het: Spitsbergen.

Met temperaturen van -36 graden Celsius en meer ijsberen dan inwoners is Spitsbergen niet voor iedereen weggelegd. Tussen eindeloze ijsschotsen en fjorden koerst de Noorderlicht af op zijn nieuwe ligplaats. Vanaf daar ontdekt Floris in de zeilende chartervaart met zijn gasten de vele gezichten van Spitsbergen. Strakblauwe lucht, ijzige kou en een kraakhelder poollandschap vormen de achtergrond van een indrukwekkend winteravontuur…

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de website