Vaarschema

Waar brengen wij u naar toe?

Lets get some adventure!

Het vaarschema van de Iris

28 april – 7 mei

2023

“Côte Normande”

van Rotterdam naar Cherbourg

Vrijdag 28.04.2023 (20.00 uur) van Rotterdam naar zondag 07.05.2023 (10.00 uur) in Cherbourg

Cruise beschrijving:

De kust van Normandië wordt gekenmerkt door steile kliffen, lange, fijne zandstranden, duinen en kleine, natuurlijke baaien. Kleine vissersdorpjes en badplaatsen liggen langs de kust – de een nog mooier dan de ander. Ontdek deze unieke regio varend op een traditioneel tall ship en kom aan boord van de Iris!

De zeiltocht begint in Rotterdam, vanwaar u gezamenlijk koers zet richting Frankrijk. Het maakt niet uit of u al zeilervaring heeft of aan uw eerste zeilavontuur begint. Iedereen aan boord kan een handje helpen!

Uw precieze route wordt bepaald door de wind; een omweg naar de Engelse kust naar Dover is ook mogelijk voordat u koers zet naar Normandië. Daar ontdekt u prachtige kustplaatsen zoals Dieppe of Le Havre na bewogen zeildagen.

Tijdens de reis kookt u samen met uw medezeilers heerlijke maaltijden, waardoor er vanaf het begin een gezellige groepsdynamiek ontstaat.

Als het zeilweer het toelaat, bekroont u uw zeiltocht met een tussenstop bij de Kanaaleilanden om na negen onvergetelijke dagen uw reis te beëindigen in de haven van Cherbourg.

Over deze zeilervaring zult u zeker nog lang kunnen napraten!

€ 1300,- pp

Inclusief volpension, havengelden, eindschoonmaak, beddengoed, toeristenbelasting

Minimum aantal deelnemers: 7 personen

7 mei – 14 mei

2023

“Côte Bretonne”

van Cherbourg tot de Golf van Morbihan

Zondag 07.05.2023 (20.00 uur) van Cherbourg tot zondag 14.05.2023 (16.00 uur) naar de Golf van Morbihan

 

Cruise beschrijving:

Ontdek de unieke kust van Bretagne onder zeil – dit is een kans die u niet mag missen. Tijdens deze zeilreis van een week aan boord van het traditionele zeilschip Iris krijgt u de kans om de meest noordwestelijke streek van Frankrijk met zijn heuvelachtige schiereiland vanaf het water te ontdekken.

De zeiltocht begint in de historische havenstad Cherbourg, vanwaar u koers zet richting Bretagne. Meteen in het begin is er het eerste hoogtepunt op uw route en kunt u zich een beeld vormen van de Kanaaleilanden. U vervolgt uw weg langs de ruige kustlijn, waar zich talrijke badplaatsen bevinden. U gaat ook naar de havenstad Brest, bekend om zijn rijke maritieme geschiedenis en marinebasis.

Tijdens de cruise slaapt u in een van de vijf tweepersoonshutten aan boord van de Iris. Je bereidt de maaltijden samen met je mede matrozen. s Avonds kunt u in gemoedelijk gezelschap de ervaringen van de zeildag de revue laten passeren. Jullie zullen snel een goed geoefende bemanning worden!

 € 1200,- pp

Inclusief volpension, havengelden, eindschoonmaak, beddengoed, toeristenbelasting.

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

22 mei – 31 mei

2023

“De pure zeilervaring!”

van Golf du Morbihan naarAmsterdam

Maandag 22.05.2023 (10.00 uur) van Golf du Morbihan tot woensdag 31.05.2023 (16.00 uur) naar Amsterdam

Cruise beschrijving:

Wilt u de pure zeilervaring beleven aan boord van een traditioneel zeilschip? Dan is deze zeiltocht echt iets voor jou!

Begeleid het schip op zijn weg langs Bretagne en Normandië door het Kanaal naar de Nederlandse hoofdstad Amsterdam.

Tijdens deze zeilreis beleeft u onvergetelijke zeilavonturen en doet u talloze nieuwe ervaringen op. Afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden wordt de route individueel met de kapitein gecoördineerd. Hij kent het vaargebied door en door, dus weet hij precies welke bestemming hij als volgende moet kiezen. U zult getuige zijn van de gevarieerde kustlijn van Frankrijk, die wordt gekenmerkt door steile kliffen, lange, fijne zandstranden, duinen en kleine, ongerepte baaien. Zo wordt de Normandische kust ook wel de Bloemenkust of de Parelmoerkust genoemd. Vissersdorpen en badplaatsen rijgen zich aaneen als een parelsnoer – het ene nog mooier dan het andere en u hebt de kans om ze vanaf het water te ontdekken. 

U zult zich snel thuis voelen aan boord met de hulp van de bemanning van het schip.

Samen met uw medezeilers bereidt u heerlijke maaltijden die u zullen sterken voor vele heerlijke uren zeilen.

s Avonds kunt u op krachten komen in een van de gezellige tweepersoonshutten aan boord van de Iris.

Na tien enerverende zeildagen komt u aan in Amsterdam, vanwaar u aan uw terugreis begint. U zult veel nieuwe ervaringen in uw bagage hebben waar u nog lang over zult kunnen vertellen!

€ 1100,- pp

Inclusief volpension, havengelden, eindschoonmaak, beddengoed, toeristenbelasting. 

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

2 juni – 11 juni

2023

“Mijlpalen van Amsterdam naar Kiel”

Beleef Helgoland!

Vrijdag, 02.06.2023 (20.00 uur) van Amsterdam naar zondag, 11.06.2023 (16.00 uur) naar Kiel

Cruise beschrijving:

Zeil mee met het traditionele zeilschip Iris op haar weg van Amsterdam naar Kiel!

Een afwisselende zeiltocht, waarbij u aan boord komt van de Iris in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Op de eerste avond kunt u een kijkje nemen op het schip en kennismaken met uw medezeilers en de bemanning van het schip.

De volgende ochtend is het tijd om de trossen los te gooien! U laat de metropool snel achter u en gaat op weg naar de haven van bestemming, Kiel. Voordat u daar negen nachten later aankomt, liggen er bewogen zeildagen voor u.

Samen zullen jullie de zeilen hijsen. Iedereen kan een handje helpen aan dek, maar natuurlijk is er ook genoeg tijd om gewoon te ontspannen en te genieten van de zeelucht.

U vaart langs de Nederlandse kust met omwegen naar een of ander Waddeneiland. Een hoogtepunt van de zeiltocht zal zeker de tussenstop zijn op het enige hoogzee-eiland van Duitsland: Helgoland.

’s Avonds, na een paar heerlijke uren zeilen, bereidt u samen uw avondmaal en kunt u in een ontspannen en gezellige sfeer terugblikken op uw ervaringen.

Op zondagmorgen zult u er zeker tegenop zien om vanuit Kiel aan de terugreis te beginnen – u zult veel nieuwe ervaringen in uw bagage hebben!

€ 1300,- pp

Inclusief volpension, havengelden, eindschoonmaak, beddengoed, toeristenbelasting.

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

12 juni – 16 juni

2023

“Oostzee Cruise – Deense Zuidzee”

Beleef Helgoland!

Maandag 12.06.2023 (10.00 uur) van Kiel tot vrijdag 16.06.2023 (16.00 uur) naar Kiel

Beschrijving van de reis:

Een zomerzeiltocht door de Oostzee. Vijf dagen zeilplezier op het traditionele tall ship Iris laten niets te wensen over.

Grijp uw kans en duik in de wereld van het zeilen, help mee de zeilen te zetten en laat ons u een of andere zeemansknoop aanleren. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om gewoon te ontspannen en de wind om uw neus te laten waaien.

Op maandagochtend komt u aan boord en maakt u kennis met het schip en uw medezeilers. Afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden zet u vervolgens koers naar uw eerste bestemming in de Oostzee. De bemanning zal graag rekening houden met uw wensen. Vooral de Deense Zuidzee biedt talloze mooie havenstadjes om te ontdekken.

Maar u kunt er zeker van zijn: naar welke havens de wind u ook brengt, u zult naar huis terugkeren vol nieuwe indrukken van uw eigen persoonlijke “tall ship adventure”. 

Geniet van de dagen en laat u verrassen door het programma aan boord. Een unieke ervaring voor jong en oud die u niet snel zult vergeten!

€ 750,- pp

Inclusief volpension, havengelden, eindschoonmaak, beddengoed, toeristenbelasting.

 

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

26 juni – 2 juli

2023

”Zet koers naar Denemarken”

Maandag 26.06.2023 (10.00 u) van Kiel naar zondag 02.07.2023 (16.00 u) naar Kopenhagen

Cruise beschrijving:

Beleef Scandinavië! Kom aan boord van de Iris en breng zes onvergetelijke zeildagen door aan boord van het traditionele zeilschip.

Deze zeiltocht brengt u van de Hanzestad Kiel naar de Deense hoofdstad Kopenhagen. Op uw reis zal de wind bepalen waar u heen gaat. U overnacht in havenstadjes of soms voor anker en overdag ervaart u de Scandinavische natuur vanaf het water.

U vaart langs de “Møns Klint”, de hoogste klif van Denemarken.  “Møns Klint” is beroemd om zijn adembenemende klif. Een souvenirfoto van de 6 km lange en 128 m hoge klif is een must!

Een omweg naar de zuidelijkste stad van Zweden, Trelleborg, staat ook op het routeplan voordat u koers zet naar Kopenhagen. Daar gaat u van boord na een bewogen zeiltocht met veel nieuwe herinneringen. U kunt direct op eigen gelegenheid vertrekken of de zeiltocht combineren met een korte stedentrip in de Deense hoofdstad.

Tijdens de zeiltocht kunt u het zich comfortabel maken in een van de tweepersoonshutten aan boord van de Iris. Samen met uw medezeilers bereidt u heerlijke maaltijden om u aan te sterken voor de komende zeildagen. s Avonds kunt u bij een koud drankje in een gezellige sfeer terugblikken op de dag en napraten over uw ervaringen. De perfecte vakantie voor actieve ontspanning!

€ 880,- pp

Inclusief deelname volpension, havengelden, eindschoonmaak, bedlinnen, toeristenbelasting.

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

2 juli – 14 juli

2023

”1000 eilanden vanuit Stockholm”

Zondag, 02.07.2023 (20.00 uur) van Kopenhagen naar vrijdag, 14.07.2023 (10.00 uur) naar Stockholm

Cruise beschrijving:

Rond Stockholm ligt de adembenemende “Stockholm Archipel” met zijn meer dan 30.000 eilanden, scheren en rotsen. Vele zijn onbewoond, andere staan bekend om de levendige zomerfeesten. Wat alle eilanden gemeen hebben: ze zijn het indrukwekkendst om vanaf de waterkant te ontdekken!  

Kom aan boord van de Iris op onze geweldige zeiltocht van Kopenhagen naar Stockholm, die nog veel meer te bieden heeft. Want voordat u naar de archipel van Stockholm gaat, maakt u een tussenstop op Bornholm en Gotland.

Het Deense eiland Bornholm in de Oostzee is bij velen bekend en geliefd om zijn unieke natuur en fijne zandstranden. De bezienswaardigheid is onder andere de kasteelruïne “Hammerhus”, die een van de grootste aaneengesloten kasteelruïnecomplexen in Noord-Europa is. 

Een andere stop tijdens uw zeiltocht is het grootste eiland van Zweden, Gotland. Het eiland is een droombestemming in de Oostzee dankzij de zandstranden, kalkstenen kliffen, mysterieuze rotsformaties en culinaire specialiteiten. De hoofdstad Visby beleefde haar bloeitijd in de Middeleeuwen en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO vanwege het historische stadscentrum.

De zeiltocht, waarbij u kennis maakt met veel verschillende eilanden van Scandinavië, biedt u een afwisselend tijdverdrijf aan boord van een geweldig traditioneel zeilschip. Mis deze kans niet en kom aan boord!

€ 1700,- pp

Inclusief deelname volpension, havengelden, eindschoonmaak, bedlinnen, toeristenbelasting.

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

verschillende data
in juli

2023

”Stockholm Archipel I en II”

– meerdere data –

Reisbeschrijving:
Iedereen zou de archipel van Stockholm moeten zien en het mooist is dat alles vanaf het water!
Waag je kans en kom een ​​week aan boord van het tallship Iris. Ontdek samen met je medezeilers en de bemanning van het schip de indrukwekkende natuur van de archipel van Stockholm met zijn meer dan 30.000 eilanden, scheren en rotsen.

Je reist op eigen gelegenheid tot vrijdagavond. Daar wordt u hartelijk ontvangen door de bemanning van het schip. U heeft de gelegenheid om in alle rust zowel het schip als de medezeilers te leren kennen, voordat u de volgende dag na het ontbijt zegt: “Trossen los!”
Met behulp van de bemanning van het schip voelt u zich snel op uw gemak aan boord. Een kleurrijke mix van relaxen, genieten van de natuur en actief zeilen maken de dagen uniek.

Samen met de bemanning en de andere medezeilers bereid je heerlijke maaltijden aan boord. De avonden worden perfect afgerond met een of ander koud drankje. Accommodatie is in een van de vijf dubbele hutten.

Inclusief hands-on volpension, havengelden, eindschoonmaak, bedlinnen, toeristenbelasting.

€ 990,- pp

Inclusief verblijf op basis van volpension, havengelden, eindschoonmaak, beddengoed, toeristenbelasting.

Datum I:

Vrijdag 14.07.2023 (20.00 uur) van Stockholm naar vrijdag 21.07.2023 (10.00 uur) naar Stockholm.

Datum II:

Vrijdag 21.07.2023 (20.00 uur) van Stockholm naar vrijdag 28.07.2023 (10.00 uur) naar Stockholm.

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

28 juli – 8 augustus

2023

”Scandinavie ontmoet Hanse sail”

Vrijdag 28.07.2023 (20.00 uur) van Stockholm naar dinsdag 08.08.2023 (16.00 uur) naar Rostock

Cruise beschrijving:

Ervaar de perfecte mix van Scandinavische natuur en Hanzeze zeilenthousiasme. De cruise is geschikt voor zeilliefhebbers en degenen die dat willen worden. Want iedereen zal zich snel helemaal thuis voelen aan boord van de Iris! 

U begint uw zeilavontuur in de Zweedse hoofdstad Stockholm en komt op vrijdagavond aan boord. Maak in een gezellige ronde kennis met uw medezeilers en de bemanning van het schip en bespreek samen de route van de eerste dagen.

Aan het begin van de zeiltocht krijgt u de unieke kans om de archipel van Stockholm met zijn ontelbare eilanden vanaf de waterkant te bekijken. Veel van de eilanden en archipels zijn onbewoond, zodat u er alleen vanaf het water een uniek beeld van kunt krijgen. 

Aan boord kan iedereen een handje helpen, zodat jullie snel een goed gecoördineerd team worden. De bemanning van het schip zorgt ervoor dat zelfs beginnende zeilers snel hun weg zullen vinden.

Na bewogen zeildagen en gezamenlijk bereide maaltijden kunt u zich terugtrekken in een van de gezellige tweepersoonshutten van de Iris.

De bestemming van uw zeiltocht is de Hanzestad Rostock. U kunt waarschijnlijk een of twee traditionele zeilschepen bewonderen als u de stadshaven van Rostock binnenvaart, want het volgende weekend vindt in Rostock de Hanse Sail 2023 plaats. Dit is de ideale manier om uw zeilervaring met een paar extra dagen in Rostock te verlengen en nog veel meer schepen te leren kennen.

Maar ook zonder een bezoek aan de Hanse Sail kunt u met talloze nieuwe herinneringen aan uw thuisreis beginnen.  

€ 1650,- pp

Inclusief deelname volpension, havengelden, eindschoonmaak, bedlinnen, toeristenbelasting.

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

14 aug – 18 augustus

2023

“Routing van Rostock naar Kiel”

Maandag 14.08.2023 (10.00 uur) van Rostock naar vrijdag 18.08.2023 (16.00 uur) naar Kiel

Cruise beschrijving: 

Bent u op zoek naar een afwisselende time-out op het water? – Dan is deze zomerzeiltocht echt iets voor jou! 

Geniet van heerlijke zeildagen aan boord van de Iris en begeleid het schip op zijn weg van Rostock naar Kiel. 

Vijf opwindende dagen liggen voor u, waarin u zowel zult helpen de zeilen aan boord te hijsen als voldoende tijd zult hebben om te ontspannen. Zowel nieuwkomers in de zeilsport als oude rotten zijn welkom aan boord.

Samen met de bemanning bespreekt u uw doelen voor de komende dagen, afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden. Waar de wind u ook brengt, u zult prachtige havenstadjes tegenkomen. 

U brengt de nachten door in een van de vijf gezellige tweepersoonshutten. Je zult je snel thuis voelen. 

Samen met de bemanning en de andere medezeilers bereidt u heerlijke maaltijden aan boord in de volledig uitgeruste kombuis. De avonden worden perfect afgerond met een of andere koude drank of warme thee/cola en bieden de gelegenheid om de ervaringen van de dag te evalueren. 

Aan het eind van de zeiltocht komt u in Kiel aan met veel nieuwe indrukken en ervaringen. U zou niet de eerste zijn die meteen nieuwe zeilplannen in gedachten heeft, want zeilen kan verslavend zijn! 

€ 690,- pp

Inclusief deelname volpension, havengelden, eindschoonmaak, bedlinnen, toeristenbelasting.

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

18 aug – 20 augustus

2023

“Zomer Zeil weekend”

Vrijdag 18.08.2023 (20.00 uur) van Kiel naar zondag 20.08.2023 (16.00 uur) naar Kiel

Beschrijving van de reis:

Even weg van de stress van alledag en trakteer uzelf op een ontspannende pauze. Een zeilweekend is de perfecte manier om dit te doen! Laat u onderdompelen in de wereld van het zeilen en laat de bemanning van het schip u alle kneepjes van het vak tonen die nodig zijn om de zeilen te hijsen. Op onze zeiltochten is geen eerdere ervaring nodig om mee te helpen aan dek en plezier te hebben met zeilen. Geniet van een zomers weekend aan boord van het traditionele zeilschip Iris.  

Op vrijdagavond komt u aan boord en leert u zowel het schip als uw medezeilers kennen. Na een ontspannen nacht in een van de vijf tweepersoonshutten en een heerlijk ontbijt, zet u de trossen los. In de namiddag komt u aan in de haven van uw bestemming, waar u ook de nacht zult doorbrengen, voordat u op zondag na het ontbijt terugkeert naar Kiel. 

Geniet van twee volle dagen zeilen aan boord van het tall ship. Populaire bestemmingen tijdens een weekendtocht zijn bijvoorbeeld Kappeln of Eckernförde.

Een zeiltocht op een traditioneel tall ship betekent altijd een combinatie van inspanning, ontspanning, natuur en veel frisse zeelucht.

Samen met de bemanning en de andere medezeilers bereidt u heerlijke maaltijden aan boord in de volledig uitgeruste kombuis. s Avonds kunt u het zich comfortabel maken op het dek en de dag afsluiten met een verkoelend drankje.

€ 300,- pp

Inclusief deelname volpension, havengelden, eindschoonmaak, bedlinnen, toeristenbelasting.

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

2 data in 
augustus

2023

“Fiets en Schip Denemarken”

– twee data beschikbaar –

Beschrijving van de reis:

Of het nu op het dek van het zeilschip is of op het zadel van uw fiets, tijdens deze reis voelt u de wind op uw huid en geniet u van het gevoel van vrijheid!

Onze Fiets & Schip tochten combineren de unieke mogelijkheden om de Deense Zuidzee zowel vanaf het water als per fiets te verkennen.

De Deense Zuidzee bekoort met zijn witte zandstranden, gezellige havenstadjes en de typische kleurrijke huizen. Een prachtige streek om te verkennen!

U beleeft zeven afwisselende dagen onvergetelijk zeilen aan boord van het traditionele zeilschip Iris. Iedereen aan boord kan een handje toesteken en helpen de zeilen te hijsen. Ervaring is niet nodig voor onze zeiltochten, de bemanning van het schip zal u graag alles laten zien en uitleggen. Jullie zullen snel een goed gecoördineerd team zijn!

Ontdek de Deense eilanden per fiets en leer de havenstadjes en hun prachtige omgeving kennen tijdens uw fietstochten. De gemiddelde afstand is tussen de 20-30 kilometer. De kapitein zal u van de juiste kaarten voorzien.

Zeilen en fietsen maakt hongerig. Samen met uw medezeilers bereidt u heerlijke maaltijden, zodat u de volgende dag en het volgende avontuur verkwikt kunt beginnen. s Avonds kunt u uitrusten in een van de vijf tweepersoonshutten en uitgerust aan uw volgende zeil- en fietsavontuur beginnen!

€ 1050,- pp

Inclusief verblijf op basis van volpension, havengelden, eindschoonmaak, beddengoed, toeristenbelasting.

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

 

Data:

Datum I – Maandag 21.08.2023 (10.00 uur) van Kiel tot zondag 27.08.2023 (16.00 uur) naar Kiel.

Datum II – Maandag 28.08.2023 (10.00 uur) van Kiel tot zondag 03.09.2023 (16.00 uur) naar Kiel

4 sept – 8 september

2023

“Fiets en Schip Denemarken”

Maandag 04.09.2023 (10.00 uur) van Kiel tot vrijdag 08.09.2023 (16.00 uur) te Kiel

Beschrijving van de reis:

De zomer loopt langzaam ten einde, de hitte neemt af en u kunt fantastische zeildagen op de Oostzee verwachten!

Bepaald door de wind zeilt u vijf dagen lang naar mooie havenstadjes waar u de volgende dag zult doorbrengen. Overdag is het alle hens aan dek en zetten we samen de zeilen. De bemanning van het schip zal u de juiste bewegingen tonen, zodat zelfs beginnende zeilers snel hun weg vinden.

Aan boord van de Iris zijn er vijf gezellige tweepersoonshutten waar u zich alleen maar comfortabel kunt voelen. De goed uitgeruste keuken biedt alles wat u en uw medezeilers nodig hebben om samen heerlijke maaltijden te bereiden. Tijdens het diner kunnen de zeildagen perfect de revue passeren.

Afhankelijk van de wind zeilt u naar de eilanden in de Deense Zuidzee of verkent u de Duitse Oostzeekust.

Wanneer u vrijdagmiddag terugkeert naar Kiel, zult u talloze nieuwe herinneringen en ervaringen in uw bagage hebben waar u nog lang over kunt napraten!

€ 690,- pp

Inclusief volpension, havengelden, eindschoonmaak, beddengoed, toeristenbelasting.

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

 

8 sept – 10 september

2023

“Even er tussenuit”

weekend varen

Vrijdag, 08.09.2023 (20.00 uur) van Kiel tot zondag, 10.09.2023 (16.00 uur) te Kiel

Beschrijving van de reis:

Een kort uitstapje! Ga weg van alles en geniet van twee dagen zeilplezier. Laad uw batterijen op voor de herfst en de winter en geniet van twee volle dagen zeilen aan boord van het traditionele zeilschip Iris.

U komt op vrijdagavond aan boord en leert zowel het schip als uw medezeilers kennen. Na een rustgevende nacht in een van de vijf tweepersoonshutten en een heerlijk ontbijt, zet u de trossen los. Op onze zeiltochten is geen eerdere ervaring nodig om mee te helpen aan dek en plezier te hebben met zeilen.

Populaire bestemmingen tijdens een weekendtocht zijn bijvoorbeeld Kappeln of Eckernförde.

Samen met de bemanning en de andere medezeilers bereidt u heerlijke en dagverse maaltijden aan boord in de volledig uitgeruste kombuis. De avonden worden perfect afgerond met een of ander koud drankje of warme thee/cola.

Een weekend waar je nog lang van kunt leven! 

€ 290,- pp

Inclusief deelname volpension, havengelden, eindschoonmaak, bedlinnen, toeristenbelasting.

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

 

11 sept – 15 september

2023

“Herfstvakantie op zee”

Maandag 11.09.2023 (10.00 uur) van Kiel tot vrijdag 15.09.2023 (16.00 uur) te Kie 

Beschrijving van de reis:

Een kort uitstapje! Ga weg van alles en geniet van twee dagen zeilplezier. Laad uw batterijen op voor de herfst en de winter en geniet van twee volle dagen zeilen aan boord van het traditionele zeilschip Iris. 

U komt op vrijdagavond aan boord en leert zowel het schip als uw medezeilers kennen. Na een rustgevende nacht in een van de vijf tweepersoonshutten en een heerlijk ontbijt, zet u de trossen los. Op onze zeiltochten is geen eerdere ervaring nodig om mee te helpen aan dek en plezier te hebben met zeilen.

Populaire bestemmingen tijdens een weekendtocht zijn bijvoorbeeld Kappeln of Eckernförde.

Samen met de bemanning en de andere medezeilers bereidt u heerlijke en dagverse maaltijden aan boord in de volledig uitgeruste kombuis. De avonden worden perfect afgerond met een of ander koud drankje of warme thee/cola.

Een weekend waar je nog lang van kunt leven! 

€ 290,- pp

Inclusief deelname volpension, havengelden, eindschoonmaak, bedlinnen, toeristenbelasting.

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

15 sept – 17 september

2023

Tiesen Race

Freitag, 15.09.2023 (20.00 Uhr) ab Kiel bis Sonntag, 17.09.2023 (16.00 Uhr) an Kiel

 Törnbeschreibung:

 Das traditionelles Tiessen Race steht an! Nutzen Sie die Chance und kommen Sie mit an Bord! 

Es erwartet Sie ein toller Kurztörn für Segelbegeisterte und solche, die es werden wollen. Beliebte Ziele der Regatta sind beispielweise Marstal oder Kappeln.

Bei einem kleinen Imbiss und einem netten Beisammensein der Mitseglerinnen und Mitsegler wird am Freitagabend die Strategie für die Regatta besprochen.

Samstag gegen 11 Uhr startet das Race. Abends werden die Preise überreicht und mit einer zünftigen Party die Sieger gefeiert. Sonntagmorgen werden wir uns dann in aller Ruhe auf eine gemütliche Rückfahrt nach Kiel begeben.

Dies ist eine Regatta der Traditionssegler und nur wer sich schnell entscheidet, kann auch dabei sein. Segelerfahrung ist hier, wie auch bei allen anderen Törns nicht erforderlich, da Sie an Bord von der erfahrenen Crew in das Segelgeschehen angeleitet und eingewiesen werden.

Das Besondere beim Tiessen Race 2023 ist einmal mehr, das unbeschreiblich schöne Bild, wenn alle Traditionssegler gleichzeitig den Hafen von Kiel unter vollen Segeln verlassen. Bilder, die Sie mit Sicherheit so schnell nicht vergessen werden!

€ 280,- pp

Inklusive Mitmach-Vollpension, Hafengelder, Endreinigung, Bettwäsche, Touristensteuer. 

Die Unterbringung erfolgt in Doppelkabinen.

20 sept – 24 september

2023

Sommerabschluss Segeltörn Ostsee

Mittwoch, 20.09.2023 (20.00 Uhr) ab Kiel bis Sonntag, 24.09.2023 (16.00 Uhr) an Kiel

Törnbeschreibung:

Wir lassen den Sommer hinter uns und nutzen die letzten wärmeren Tage für ein verlängertes Wochenendtörn auf der Ostsee.

Sie kommen am Mittwochabend an Bord und lernen das Schiff und Ihre Mitsegler kennen. Machen Sie es sich gemütlich in Ihrer Doppelkabine und genießen Sie einen geselligen Abend. Gemeinsam besprechen Sie mit dem Kapitän die anstehenden Segeltage. Ihre Routen Wünsche werden dabei gerne berücksichtigt. Letztendlich entscheidet aber der der Wind, wohin es Sie genau verschlagen wird! Ganz egal, welchen Hafen Sie ansteuern, das Segelerlebnis soll im Vordergrund stehen und das ist sowohl für Segelneulinge, als auch für schon erfahrene Segler in jedem Fall gegeben.

Vor Ihnen liegen vier volle Segeltage, an denen Sie schon schnell als Schiffscrew zusammenwachsen werden. Die Ostsee bietet an der deutschen Küste, als auch in der dänischen Südsee mit Ihren vielen Inseln, unzählige tolle Ziele.

Dieser Segeltörn ist das Ideale für alle, die kurz vor dem anstehend Herbst und Winter nochmal ausreichend Seeluft genießen möchten. Kommen Sie an Bord der Iris und erleben Sie Ihr persönliches Segelabenteuer! 

€ 550,- pp

Inklusive Mitmach-Vollpension, Hafengelder, Endreinigung, Bettwäsche, Touristensteuer.

Mindestteilnehmerzahl: 5 Personen.

25 sept – 28 september

2023

Auf den Spuren der Marine

Montag, 25.09.2023 (10.00 Uhr) ab Kiel bis Donnerstag, 28.09.2023 (16.00 Uhr) an Wilhelmshaven

Törnbeschreibung:

Marinekameraden aufgepasst! Nutzen Sie Ihre Chance und begeben Sie sich auf eine beeindruckende Reise an Bord des Traditionsseglers Iris.

Von Kiel geht es mit Zwischenstopp unter anderem auf Helgoland bis zur Marine Stadt Wilhelmshaven. Der ideale Törn also, um sich auf die Spuren der Marine zu begeben, denn Wilhelmshaven gilt als Entstehungs- und Entwicklungsort der deutschen Marine.
Aber auch wenn Sie mit der Marine nichts am Hut haben, ist der Segeltörn ein tolles Erlebnis. Denn abwechslungsreicher könnte es kaum sein!

Von Kiel aus geht es durch den NOK Richtung Helgoland, der einzigen Hochseeinsel Deutschlands. Helgoland ist zwar Teil des deutschen Wirtschaftsgebietes, zählt aber weder zum Zollgebiet der Union, noch werden deutsche Verbrauchsteuern erhoben.
Weiter geht es mit Kurs auf Wilhelmshaven. Hier entstand vor mehr als 150 Jahren die deutsche Marine und der ein oder andere ehemalige Marine Kamerad wird schon in diesem Hafen eingelaufen sein.  

Während des Segeltörns bereiten Sie Ihre Mahlzeiten gemeinsam mit Ihren Mitseglern zu und haben währenddessen Zeit in geselliger Runde die Erlebnisse des Tages zu bereden.
Die Nächte verbringen Sie in einer der fünf gemütlichen Doppelkabinen, in denen man sich schnell rundum wohl fühlen wird.

€ 540,- pp

Inklusive Mitmach-Vollpension, Hafengelder, Endreinigung, Bettwäsche, Touristensteuer.

2 okt – 8 oktober 

2023

Leinen los! Wattenmeer Inseln Tour

Montag, 02.10.2023 (10.00 Uhr) ab Wilhelmshaven bis Sonntag, 08.10.2023 (16.00 Uhr) an Rotterdam

Törnbeschreibung:

Der Traditionssegler Iris begibt auf seinen spannenden Weg von Wilhelmshaven nach Rotterdam. Nachdem Sie an Bord gekommen sind und Ihre Mitsegler und die Schiffscrew kennengelernt haben, zeigt Ihnen der Kapitän, wie Sie sich an Bord zurecht finden. Schon wenig später heißt es das erste Mal: Leinen los!

Sie setzen die Segel und nehmen Kur auf Rotterdam. Bevor Sie allerdings in der niederländischen Hafenstadt in Südholland ankommen werden, gilt es viele tolle Segelstunden an Bord der Iris zu genießen. Schnell werden auch Segelneulinge sich rundum wohl fühlen und beim Segel setzen helfen können.

Auf Ihrem Weg machen Sie bei der einen oder anderen Wattenmeer Insel Halt, wobei jede seinen ganz eigenen Charme hat. Sein es die endlosen Sandstrände, die zu entspannten Spaziergängen einladen oder gut ausgebaute Fahrradwege, die es Ihnen ermöglichen noch mehr von Ihrer Umgebung zu entdecken. Auch die kleinen Hafenstädtchen laden mit zahlreichen Cafés zum Verweilen ein. Mögliche Ziele sind beispielweise die einzige, deutsche Hochseeinsel Helgoland oder die sehr beliebte, niederländische Insel Terschelling. Auch Scheveningen, der Strandbezirks Den Haags, kann ein möglicher Stopp auf Ihrer Route werden. Dabei ist es, wie bei allen Segeltörns, immer wind- und wetterabhängig, wo Sie am nächsten Tag festmachen werden. 

Gemeinsam mit Ihren Mitseglern bereiten Sie leckere Mahlzeiten zu, die Sie in geselliger Runde verspeisen und dabei die Gelegenheit haben das Erlebte Revue passieren zu lassen.
Voller neuer Eindrücke und mit vielen neuen Geschichten im Gepäck werden Sie wahrscheinlich nur schweren Herzens in Rotterdam von Bord der Iris gehen. Aber wie heißt es so schön: Man sieht sich immer zweimal im Leben!

Wenn Sie Ihre Rückreise entspannter gestalten möchten, können Sie auch noch eine Nacht länger an Bord bleiben. Die Nachübernachtung kostet € 45,00 pro Person und Sie können bis Montag, den 09.10.2023/10 Uhr an Bord bleiben.

€ 790,- pp

Inklusive Mitmach-Vollpension, Hafengelder, Endreinigung, Bettwäsche, Touristensteuer.

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de website