De Iris

de historie

Explore the Ocean!

Binnen kijken…

Gezellige 2-persoonshutten met wastafel:

Onze hutten zijn toevluchtsoorden van gezelligheid. Ontspan in onze met liefde ontworpen hutten, die zijn uitgerust met 2 comfortabele eenpersoonsbedden en een eigen wastafel. Hier vind je rust en comfort voor een rustgevende nacht op zee.

Comfortabele douches en toiletten:

Ons schip heeft in totaal twee moderne douches en twee aparte toiletten. Daarnaast is er de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen in elke haven.

Kombuis

De open keuken in de salon biedt de ideale omstandigheden om samen te koken. Samen maaltijden bereiden aan boord creëert een huiselijke sfeer en stelt je in staat om ideeën uit te wisselen met de andere passagiers, elkaar beter te leren kennen en het leven samen aan boord van een traditioneel schip te ervaren.

Salon

De salon van het schip is de centrale gemeenschappelijke ruimte waar het grootste deel van het scheepsleven zich afspeelt. In de open keuken kunnen de maaltijden samen worden bereid in een ontspannen sfeer. Er is genoeg ruimte om actief deel te nemen en te helpen bij het bereiden van de maaltijden. Er wordt ook in de salon of op het dek gegeten.
Naast gezellige avonden biedt de ruime salon ook ruimte voor gemeenschappelijke spelletjes en avondentertainment aan boord.

Dek

Op de Iris nodigt het ruime dek je uit om van de zeelucht te genieten, te relaxen of gewoon van het uitzicht te genieten.

Een beetje historie

Periode 1916-1974

De IRIS wordt in 1916 te watergelaten als Pallas en is gebouwd in opdracht van Rederij Nereus.

Als haringlogger maakt zij dat jaar vijf reizen zeilend naar het Noorden, de omgeving van de Shetland eilanden, om maar liefst 1683 kantjes haring aan de markt te brengen. Als Pallas blijft zij tien jaar in de vaart voor de haringvangst. Pallas is een gelukkig schip dat tijdens de oorlog en erna geen averij oploopt.

Als het zeilend vissen op haring in 1920 niet meer rendabel is, wordt de Pallas verkocht naar Zweden. Daar wordt zij verbouwd tot vrachtschip en omgedoopt tot Age.
Tallship Iris als Aage Kopenhagen 1939

Zij vaart vanuit Svendborg meer dan 40 jaar in de Oostzee en Botnische Golf.

Periode 1974 – 2001

In 1975 keerde de houthakker terug naar Nederland en werd omgebouwd tot een zeewaardig zeilschip. Het heet nu “Geesje van Urk” en wordt gebruikt voor zeil- en managementtrainingen.

Periode 2001 – vandaag

In 2001 nam Ben het schip over en veranderde haar naam in IRIS.
IRIS is de godin van de goedheid en wordt door de oppergod Zeus gestuurd om de mensen goede tijdingen te brengen. Uitgerust met een fakkel en prachtige vleugels, wordt ze gedragen door de regenboog en is ze sneller dan de wind.
De IRIS wil ook goed brengen en is een snel schip in zijn soort.
De accommodatie aan boord is comfortabel en het schip is geschikt om wereldwijd mee te zeilen.

0
    0
    Jouw mandje
    Je mandje is leegTerug naar de website